אבחון הפרעת קשב וריכוז במבוגרים – אורות אדומים בדרך לאבחון
היום זוהי כבר עובדה ברורה – ילד שגדל עם הפרעת קשב וריכוז יגדל להיות מבוגר עם הפרעת קשב וריכוז. המבוגרים של היום מתמודדים לעיתים עם קשיים רבים אך אינם מודעים לכך שהם סובלים מהפרעה זו, בגלל שלא עברו אבחון. בעשורים קודמים המודעות לאבחון מקיף של הפרעת הקשב והריכוז הייתה נמוכה יותר, ולכן לא מעט מבוגרים עברו את תקופת הילדות והנערות מבלי לקבל סיוע וטיפול.

אבחון הפרעות קשב וטיפול במבוגרים
מרפאות קשר, הפרעות קשב וריכוז
מבוגרים רבים הולכים לאנשי מקצוע שונים, נעזרים בטיפולים רבים אך לא מקשרים את האכזבות והקשיים להפרעת קשב וריכוז שייתכן שהם מתמודדים איתה. זאת בעידן שבו אנחנו פועלים ביומיום בתוך אינספור משימות בעלות אופי שגרתי עם עומס שיכול להכריע את הכף וליצור קשיים רבים. התקדמות בעבודה, הרחבת משפחה, מערכות יחסים זוגיות ושאר התהליכים הופכים להיות קשים ומשובשים.

חשוב לדעת: ניתן לעשות אבחון להפרעת קשב וריכוז בכל גיל. יותר מכך – ניתן לעזור ולקבל טיפול מתאים בכל גיל!

הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים – מה צריך לשאול בדרך?
8 השאלות שלפניכם יעזרו לכם לקבוע האם ישנם סימנים להפרעת קשב וריכוז. אורות אדומים שיעזרו לכם להחליט האם לגשת לאבחון רפואי מקיף שיוביל לטיפול טוב יותר ולהקלה משמעותית על העומס והקושי.

כיצד אתה מתמודד עם למידה?
מבוגרים צריכים ללמוד כל הזמן – מערכות חדשות הנכנסות לעבודה, קורסים מתקדמים שיש לקחת, תואר נוסף באוניברסיטה או התמודדות עם מעבר למקום עבודה חדש. במהלך יום שגרתי אנחנו מתייחסים לעשרות מיילים, הודעות טקסט ומסרים שמגיעים אלינו וצריכים להתמודד איתם באופן ממוקד. האם יש קושי להפנים מידע באופן יעיל? האם ישנו ריבוי של טעויות הנובעות מחוסר תשומת לב? האם צריך לקרוא שוב ושוב תוכן מסויים כדי להבין אותו?במידה והתשובות חיוביות, חשוב לגשת לאבחון הפרעת קשב וריכוז.

האם אתה אדם מאורגן?
האם אתה מגלה קושי לעמוד בעומס המשימות בעבודה כאשר לקולגות שלך קל יותר? האם אתה מסיים את עבודתך באיחור או לוקח עבודה הביתה כי לא הספקת לסיים אותה במסגרת שעות העבודה? האם אתה עובד בשעות שאמורות להיות שעות שינה, שעות פנאי או שעות המוקדשות למשפחה? האם משימות קטנות נתפסות כבלתי אפשריות? האם אתה דוחה החלטות ומשימות? מצב זה מצביע על צורך באבחון רפואי מקיף המיועד להפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים, מומלץ להגיע לאבחון.

הגדר את היחסים החברתיים שלך.
האם אתה סובל מקושי חדש או ישן להשתלב בחברה? האם אתה "עוף מוזר" ומרגיש תמיד חוסר שייכות? האם אתה מקיים מערכות יחסים שטחיות עם הסביבה? כיצד אתה מתמודד עם מערכת יחסים זוגית? האם יש קושי בתקשורת עם המין השני או שהזוגיות סוערת מאד? האם ישנו קושי לנהל מצבי קונפליקט? תסכולים חברתיים מרמזים על קשיים רבים, ביניהם גם הפרעת קשב וריכוז. מומלץ להגיע לאבחון מקיף.

כיצד אתה מתמודד עם חרדות?
האם אתה סובל מפחדים וחרדות? האם אתה מסתגר, מפחד מקהל, מהממסד? האם ישנם התקפי חרדה עם תופעות כמו דפיקות לב מואצות, תחושת התעלפות, קוצר נשימה או הזעה? האם אתה סובל משינויים במצבי הרוח? האם אתה נוטה להתפרצויות כעס חסרות שליטה? אולי אתה נוהג לבצע טקסים מסויימים, למשל – ספירת חפצים, שטיפת ידיים מרובה, סידור הבית באופן קומפולסיבי או הקפדה על הסימטריה של דברים? האם אתה מרגיש מדוכדך? נמנע מבילויים או משינה? כל הסממנים האלו מצביעים על הצורך באבחון רפואי מקיף.Adults

מהי שגרת האכילה והשינה שלך?
האם אתה מתקשה לשלוט על השגרה? האם אתה הופך יום ולילה או סובל מעייפות כרונית? האם יש קושי בוויסות כמויות האכילה או שעות הארוחות? האם אתה מתקשה לשמור על משקל הגוף או סובל מהפרעת אכילה? אלו מכוונים לצורך באבחון רפואי מקיף.

הגדר את הדימוי העצמי שלך.
האם יש לך דימוי עצמי שלילי – עם הנחות כמו "אני לא שווה", "אני לא אצליח"? האם אתה עוסק יותר בכשלון מאשר בהכנה בהצלחה? האם אתה מתקשה לקבל מחמאות על עבודתך או מבקר את עצמך יותר מדי? האם אתה נמנע ממשימות או פעולות שבהן ההצלחה אינה מובטחת? כל אלו מצביעים על נטייה פרפקציוניסטית שעלולה להיות חלק מקושי נרחב יותר.

כיצד אתה מתמודד עם סמכות?
האם אתה מתקשה לקבל סמכות בעבודה? האם אתה לא שולט בעצמך במצבי קונפליקט או מתווכח כל הזמן? האם ישנו קושי לקחת אחריות ונטייה להאשים תמיד את האחרים? האם יש נטייה לנקמנות? האם אתה סובל מאי שקט פנימי וכעסנות יתר? תשובה חיובית מובילה לצורך באבחון רפואי רחב.

האם אתה סובל מקשיים בשגרת ההורות שלך?
האם קשה לך להגשים את עצמך כהורה? האם אין לך מספיק סבלנות לילדים שלך למרות שפינית לכך זמן? האם הילד מזכיר לך את עצמך וזה מדאיג אותך? האם אתה מעוניין שילדך לא יעבור את האכזבה העצמית שאתה עברת? האם יש לך ילד שכבר אובחן בהפרעת קשב וריכוז או נזקק לאבחונים אחרים בתחום הלימודי, החברתי או הרגשי? אם התשובות לכך חיוביות כדאי לפנות לאבחון מקיף.

הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים טומנות בחובן שפע של קשיים נלווים. אלו הם רמזים לשגרת חיים קשה ומלאה באכזבות ומכשולים. אם התשובות לחלק מהשאלות הינן חיוביות, מומלץ להגיע לבדיקה ולאבחון רפואי נרחב במרפאת קשר אשר יאפשר לך לקבל את הכלים ולמזער את הקשיים כמה שניתן.



הכותב:
דר' בועז רפפורט, מומחה לרפואת ילדים ורופא להתפתחות הילד.

לאבחון על פי ד"ר רפפורט לחץ כאן , לייעוץ תהליך אבחון מתבגרים חייגו: 8543*