
אבחון סטודנטים להפרעות קשב וריכוז – 6 נורות אדומות
האם הסטודנט זקוק לאבחון?
רוב הילדים או בני הנוער שעברו במערכת החינוך והתקשו להתמודד עם הלימודים מתבגרים והופכים להיות מבוגרים צעירים, שגוררים את הקשיים הלאה, אל הלימודים האקדמיים ואל תהליך הקבלה אליהם, שכולל בחינה פסיכומטרית ומבדקים אחרים. גם מי שעבר את מכשול בית הספר בהצלחה עלול לחוות משבר משמעותי עם תחילת הלימודים הגבוהים.
לימודים אקדמיים מביאים איתם עומס של משימות בעלות אופי שגרתי. עומס זה מכריע את הכף כשהוא הופך אינטנסיבי מדי. החיים האקדמיים הללו מציבים אתגרים חדשים מבחינה לימודית ומבחינת התפקוד היומיומי, שחייב להיות עצמאי יותר, בלי הליווי המתמיד של ההורים. זוהי תקופה שבה מגלים, לא מעט סטודנטים שלא אובחנו בעבר בצורה מקצועית, את הקשיים האמיתיים והמשמעותיים שמלווים את ההפרעה.
ברוב המקרים לא מדובר רק בקשיי למידה, אלא בקשיים שצפויים להתגבר בהמשך החיים. בדיקת ההערכה אליה פונה הסטודנט צריכה לכלול אבחון רפואי מקיף במרפאה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.
כיצד תדע שיש צורך באבחון הפרעת קשב וריכוז?
שש השאלות שלפניך יסייעו לך לקבוע האם כדאי להגיע לאבחון הפרעת קשב וריכוז מקיף במרפאת קשר ולבדוק את אפשרויות הטיפול השונות.
האם אתה מתקשה בלמידה?
האם אתה צובר פערי למידה מול סטודנטים אחרים? האם אתה מוצא את עצמך חוזר על קורסים? האם המצב האקדמי אינו תקין ? האם אתה מתקשה ללמוד לבד? האם יש טעויות חוזרות "טיפשיות" במבחנים? האם אתה מרגיש שאתה שולט על החומר הנלמד לפני המבחן ולאחריו מתאכזב מהציון? האם כל הלימוד מתרחש רק לקראת המבחן ולא במהלך הסימסטר? ייתכן וקשיים אלו נובעים או מתלווים להפרעת קשב וריכוז.
כיצד אתה מגדיר את היחסים החברתיים במסגרת הסטודנטיאלית?
האם יש לך קושי להשתלב בחברה? האם אתה נתקל בתחושה של חוסר שייכות? האם היחסים שלך עם הסביבה שטחיים? האם אתה מתקשה ליצור קשרים עם המין השני? האם יש קושי לשמר זוגיות, האם הזוגיות סוערת מידי? האם יש צורך בשתיית אלכוהול כדי להתערות בחברה? האם ישנו קושי לנהל מצבי קונפליקט חברתיים? קשיים אלו מרמזים על הצורך באבחון מקיף.
כיצד אתה מתמודד עם פחדים וחרדות?
האם ישנה התגברות של פחדים וחרדות? האם אתה מסתגר? סובל מפחד מקהל? פחד מהממסד? חרדת מבחנים? האם אתה סובל מהתקפי חרדה עם תופעות כמו קוצר נשימה, דפיקות לב, תחושת התעלפות, הזעה שאינה במקומה? האם ישנם שינויים חדים במצב הרוח? האם אתה חוזר על טקסים כמו ספירת חפצים, נגיעה בחפצים או שטיפת ידיים מרובה? האם אתה מקפיד יתר על המידה על סדר וניקיון? האם אתה נמנע מבילויים? האם אתה סובל מדכדוך מתמשך? כל הסממנים האלו מצביעים על הצורך באבחון מקיף במרפאת קשב וריכוז.
מהי שגרת השינה והאכילה שלך?
האם אתה מתקשה להירדם בלילה? האם שעת ההירדמות אינה קבועה? האם אתה מתקשה לנהל שגרה מסודרת? האם ישנה עייפות כרונית? האם אתה הופך יום ולילה? האם ישנו קושי לשמור על משקל הגוף או לווסת את כמויות האוכל? האם אתה מתקשה לנהל שעות אכילה סדירות? האם אתה סובל מהפרעת אכילה? כל אלו מכוונים לאבחון רפואי מקיף.
כיצד אתה מגדיר את הדימוי העצמי שלך?
קושי והסחות דעת בעת לימודים – אולי אתם זקוקים לאבחון קשב וריכוז?
האם יש לך דימוי עצמי שלילי במיוחד? האם ישנן תופעות בלאק אאוט לפני מבחנים? האם אתה עוסק בכשלון במקום בהכנה להצלחה? האם אתה מתקשה לקבל מחמאות או לראות את ההצלחות תוך הדגשת הכשלונות? האם יש תפישה של שחור ולבן למציאות? אולי אתה נמנע ממשימות בהן ההצלחה אינה מובטחת מראש? כל הסימנים האלו מצביעים על נטייה פרפקציוניסטית שעלולה להיות חלק מקשיים רחבים יותר.
כיצד אתה מגיב לגירויים חיצוניים?
האם יש תחושה של רגישות יתר או תת רגישות למגע? האם אתה רגיש למגע של בדים, לטעמים מסויימים, למרקמי אוכל, לריחות, לרעשים או לכאב? האם התחושות האלו משבשות את שגרת היומיום שלך? אם התשובות חיוביות יש צורך להגיע לאבחון רפואי מקיף.
אבחון רפואי מקיף במרפאת קשר – הצעד הראשון בדרך לטיפול בהפרעת קשב וריכוז
הפרעת קשב וריכוז מלווה בקשיים רבים המסמלים עבורנו אורות אדומים, שבגינם כדאי ללכת באופן מיידי לאבחון הפרעת קשב וריכוז מקיף ורפואי. במידה והתשובות לשאלות שלפניך היו חיוביות, גם אם רק אחדות מהן, מומלץ להגיע לבדיקת הערכה רפואית במרפאה.
חשוב לציין שהאבחון הרפואי אינו במקום אבחון מת"ל או פסיכודידקטי, המומלץ על ידי הממסד האקדמי. הוא מקיף יותר ונותן כלים לחיים.
אבחון הפרעות קשב וריכוז במרפאת קשר יוכל לסייע לך להתגבר על הקשיים ולהמשיך את הלימודים האקדמיים בצורה חלקה וקלה יותר.
הכותב:
דר' בועז רפפורט, רופא להפרעות קשב וריכוז בילדים ובמבוגרים, מנהל מרפאת "קשר".
לייעוץ לגבי תהליך אבחון אצל סטודנטים חייגו: 8543*